Telkin | Konular | Kitaplar

Avrupada bilimin gelişmesine başka bir perspektif

Avrupada bilim zan edildiği gibi bilimsel bir süreçle gelişmedi.

Bilim ile sanatın gelişimi arasında paralellikler vardır. Ve şunu hiç bir zaman unutmayın ki sanatçı da bilimci de avrupalı zenginlerin malıydı. Evet yanlış anlamadınız sanatta bilim de avrupada çok farklı amaçların sonucu ilerlemiş. Ve şu anki seviyeye gelmiştir.

Günümüzde hala en önemli labaratuvarlar zenginlerin arkabahçesidir. Bilimsel süreç o kadar ilerlemiş ki orada çalışan kölelerini nasıl ikna edebileceklerinin bilimi bile gelişmişdir. Alan memnun satan memnun..

Avrupada para kilisenin kontrolündeydi. Daha sonra adım adım bankerlerin, tefecilerin kontrolüne geçmeye başladı. Parayı sahip olanlar bu paralarla gösterişli sanatsal çalışmalar yaptırıyor ve hava basıyorlardı sadece. Sanatın ruhu umurlarında bile değildi. İhtişam ve zenginliklerin gösterişiydi.

Sonra keşifler başladı. Endülüs katliamları sonrası elde edilen verilerle amerika keşfedildi. Bu daha çok para demekti. Bu keşifler yeni para kazanma yollarını gösterdi. Artık avrupalı zenginlerin parayla dönmüş gözleri bu yeni ufuklara yelken açmıştı.. Keşifler ve icatların maddi bir getirisi vardı. Ve süreç onların bilimadamlarına sponsor olma stratejilerini geliştirdi.

Para.. para.. para..

Para yoksa yatırımcı yok.. Yatırımcı yoksa sonuç yoktu..

Şu ana kadar duyduğunuz meşhur icatlarn tamamı para makinası gibidir. Sadece para basarlar. Bundan daha büyük yatırım olabilir mi sizce?

Aklına gelen her ne olursa hepsi o icadın sahiplerini deli paralar kazandırmıştır.


Nasıl ki türkiyede şarkıcı olmak için bir zamanlar kuyruklar oluyorsa, meşhur olabilmek için bugün tv programları önünde yatılıp kalkılıyorsa işteee avrupada da zenginliğe açılan kapılardan birisi de bu icatlardı..

Bir kitlee zengin olabilmek için bilimi silah olarak kullanıyordu. Bakın böyle bir rüzgar türkiyede estirilsin. İnsanların zihinlerine para kazanmanın yolu bilimsel icatlar telkini yapılsın inanının önümüzdeki elli sene içinde avrupanın 500 yılda ulaşamadıkları teknolojik güce ulaşırız.

Türkiyede icat yapanı meşhur etseler.. Magazin programları meşhur mucitlerin hayatlarını didiklese, şarkıcılar değil de bilimadamları programlar yapsa.. paraları havalarda ucursalar..

Yazarlar göklere çıkartılsa

inanın cok değil 20 sene içinde topcu popcu olmak isteyen tüm gençlik bir den fatih olup 21. yy lın toplarını dökmek için kolları sıvazlar..

Olay nedir yolunu yapmak.. teşvik etmek insanları o tarafa çekmekle alakalı. Ama bizim ülkede bu yol şarkıya türküye soyunmaya sevişmeye çıkartılmış.. sizce bu bilinçli ve planlı değil de nedir?

Türk insanın muhteşem dehası bilimsel çalışmalara değil de eğlenceye yönlendiriliyor, neden? aptal avrupalılar almanlar ingilizler fransızlar bu boşluktan yararlanıp ilerleyebilsin diye..

İştee işin özeti budur. Farklı bakın farklı görün.. Güç elinizde..

Konular